Rick

Project Manager TUI Aviation

Binnen een internationale organisatie als TUI kan je ontzettend veel leren. Door de samenwerking met andere culturen, ontdek je nieuwe visies en inzichten.

Hoe ziet een dag van een ‘Project Manager’ er uit?

Als project manager ben je verantwoordelijk voor het proces van A-Z. Daarvoor is het noodzakelijk om vaak met andere collega’s samen te zitten die ook een bijdrage hebben in het project. Momenteel ben ik Project Manager 737MAX EIS. Dit betekent dat ik verantwoordelijk ben voor het project rond de nieuwe Max-vliegtuigen. Hier komt ontzettend veel bij kijken, maar uiteindelijk moeten wij de ‘go’ geven dat we klaar zijn voor het opereren van de Max. Ondertussen ondersteun ik ook bij diverse projecten die vliegtuiggerelateerd zijn. Hoe mijn dag er uit zal zien, kan ik nooit op voorhand zeggen.

Moet je hiervoor soms naar het buitenland?

Zeker. Ik ben ongeveer elke week een of twee dagen in het buitenland. Ik vind het belangrijk om ter plekke aanwezig te zijn en mensen persoonlijk te ontmoeten. Zo krijg je volgens mij het beste resultaat. Wanneer we een Boeing-vliegtuig moeten ophalen, zit ik wel wat langer in de Verenigde Staten.

Wat vindt je zo interessant aan TUI als bedrijf?

Ik werk al ruim 12 jaar voor de organisatie. Doorheen het groeiproces zijn ze naar één brand, namelijk TUI, geëvolueerd. Het is ook een zeer internationale organisatie waardoor je veel andere markten leert kennen en kan je veel van de buitenlandse collega’s leren. De samenwerking tussen verschillende culturen brengt extra diepte in de manier van denken. Daardoor ontdek je nieuwe visies en inzichten.

Waarom is TUI een goede werkgever?

Als je echt iets wil, is het bij TUI mogelijk. Ze bieden veel kansen en zullen ook steeds in je investeren. De loyaliteit is er tussen beide partijen: als je goed werk levert, zal je er ook veel voor terug krijgen. Daardoor heb ik ook de kans gekregen om steeds te evolueren en door te groeien naar nieuwe functies.

Wat was voor jou een heel mooi moment in je carrière?

In de afgelopen 12 jaar, heb ik natuurlijk veel mooie momenten meegemaakt. Iets wat ik nooit zal vergeten dateert van mijn periode als ingenieur bij de technische dienst. Het gaf altijd een kick wanneer we een defect aan een vliegtuig konden verhelpen zodat de passagiers toch konden vertrekken. Dat gaf me telkens een euforisch gevoel. In mijn huidige functie was de levering van de eerste TUI 737MAX, OO-MAX een prachtig moment en een mijlpaal voor TUI.

Wat hoop je voor je toekomst bij TUI?

Ik hoop nog lang deel uit te maken van deze organisatie. Het is heel fijn werken. Daarnaast ben ik trots op TUI als bedrijf. De manier waarop de klanten bediend worden is bewonderenswaardig. Ik sta ook volledig achter de missie, visie en TUI-waarden en hoop dus nog lang voor dit bedrijf te werken.

Zitten de TUI-waarden ook in jouw bloed?
Solliciteer op één van onze vacatures!