Nick

Travel Consultant/Shop Manager

De doorgroeikansen en opleidingen die je hier krijgt, zorgen ervoor dat ik me voortdurend kan blijven ontwikkelen en ontplooien. TUI biedt een schitterende werkomgeving waarin er legio mogelijkheden zijn.

Wie ben je en wat doe je binnen TUI?

Ik ben Nick, 21 jaar en momenteel ben ik Travel Consultant in een reiskantoor. Dit houdt in dat ik klanten bijsta in de zoektocht naar de ideale vakantiereis. Ik onthaal klanten en luister naar hun verwachtingen en interesses. Op basis hiervan adviseer ik hen een gepaste vakantie. Wij bieden reizen aan over de ganse wereld. Daardoor is elke werkdag heel afwisselend en voelt het alsof ik zelf alle kanten van de wereld zie. Bovendien is het fantastisch om klanten blij te maken en tonen zij ook vaak hun waardering.

Hoe ben je bij TUI terecht gekomen?

Tijdens mijn opleiding toerisme zocht ik een leerrijke, leuke stageplaats. Omdat TUI een zeer modern bedrijf is met een mooie uitstraling en klantgerichtheid zeer belangrijk vindt, besliste ik om mijn kans te wagen. Na mijn stage kreeg ik een aanbod om vast in dienst te gaan als medewerker van het reisbureau. Binnenkort groei ik door naar Shop Manager. Dit betekent dat ik de leiding heb over het kantoor. Als jonge knaap wordt je talent erkend en krijg je ook kansen tot doorgroeien.

Reis je zelf vaak naar bestemmingen?

Ik probeer vaak zelf op reis te gaan. Enerzijds krijgen we bij TUI personeelsvoordeel op onze reizen, anderzijds zijn we elke dag bezig met interessante aanbiedingen en het samenstellen van leuke vakanties. Daardoor word ik steeds geprikkeld om zelf te ontdekken. Bovendien organiseert TUI initiatieven die ervoor zorgen dat wij onze klanten beter kunnen adviseren. Zo mochten we onlangs een nachtje aan boord van een cruise verblijven. Door zelf te ervaren hoe het is aan boord, kan je de klanten beter inlichten en bijstaan. Tot slot zijn er ook af en toe buitenlandse studiereizen. Dit brengt twee voordelen met zich mee. Ten eerste ontdekken we een nieuwe bestemming en hotel. Zo leren bij om onze klanten van passend advies te kunnen voorzien. En daarnaast zijn we ook heel even op vakantie.

Kan je de sfeer binnen je team en binnen TUI omschrijven?

Ik werk nauw samen met mijn collega’s om zo de klanten optimaal te kunnen helpen. Daarom is het heel belangrijk dat je als een goed geolied team aan de slag gaat. Dit lukt enkel wanneer je dezelfde spirit hebt en je elkaar waardeert. Om de groepssfeer te versterken, organiseren we kleinschalig af en toe leuke teambuildingactiviteiten. Daarnaast worden dergelijke initiatieven ook georganiseerd: bijvoorbeeld de studiereizen of personeelsfeesten. Hierdoor voelt het aan alsof we één grote familie zijn!

Wil jij ook deel uitmaken van deze familie?
Bekijk dan snel onze vacatures!