Louie

Vliegtuigtechnieker

De voldoening die je krijgt wanneer een vliegtuig dankzij jou kan en mag vertrekken, is onbeschrijfelijk.

Wat is jouw functie binnen TUI?

Sinds vorig jaar werk ik als vliegtuigtechnieker bij TUI. Ik sta in voor het onderhoud van de vliegtuigen en herstel deze ook wanneer het nodig is. Als er bijvoorbeeld een band kapot is, zorgen wij dat deze tijdig vervangen wordt zodat het vliegtuig alsnog op tijd en veilig kan vertrekken. Veiligheid is bij ons de grootste prioriteit.

Herinner je je nog hoe je onthaald werd op je eerste dag?

Ik had net mijn diploma vliegtuigtechnieken behaald en ging daarna aan de slag bij TUI. Met een klein hartje kwam ik aan op de dienst, maar ik werd heel hartelijk ontvangen. Het warme welkom zorgde er voor dat ik me heel snel thuis voelde. Ook werd er op korte tijd een vertrouwensband opgebouwd, zowel op privé als op werkvlak. Ik kreeg heel snel veel verantwoordelijkheid en werd, ondanks mijn weinige ervaring, niet als student behandeld, maar als volwaardig teamlid.

Welk uniek moment is je bijgebleven?

Als vliegtuigtechnieker wordt veel flexibiliteit van je verwacht. Zo werd ik plots opgebeld om naar Montenegro te vertrekken. Er was een probleem met een vliegtuig, maar je kon van buitenaf niet zien wat er mis was. Het heeft een hele tijd gekost om het probleem te detecteren en het nadien op te lossen. Na drie dagen hard werk, geeft het veel voldoening om het vliegtuig uiteindelijk veilig te laten vertrekken. Soms vliegen we zelf terug mee met dit vliegtuig. Dat maakt me toch wel trots.

Lukt het dan wel om jouw privéleven te combineren met je werk?

Absoluut. Je moet zeker heel flexibel zijn, want je moet af en toe eens op verplaatsing. Daarnaast werken we met een ploegensysteem waarbij er ook ’s nachts moet gewerkt worden wanneer de meeste vliegtuigen aan de grond staan. Maar, dit brengt toch heel wat voordelen met zich mee. Zo heb je heel veel vrije momenten en meer tijd om te reizen of andere zaken te doen. Bovendien zijn mijn collega’s goede vrienden geworden, wat het werken heel leuk maakt.

Wat is het allerbelangrijkste in jouw job?

Veiligheid gaat boven alles. Daarom zullen we ook nooit risico’s nemen. Zonder onze dienst kunnen de vliegtuigen niet vertrekken. Wij moeten steeds een ‘go’ geven na een grondige controle. Dat zorgt er voor dat ik steeds met plezier kom werken, zelfs ’s nachts. Hoe ingewikkeld vliegtuigen ook zijn, wij kunnen er voor zorgen dat alles veilig verloopt en de passagiers comfortabel en veilig kunnen vliegen.

Wat vind je van de opleidingen binnen TUI?

Binnen onze dienst is het van groot belang dat we steeds blijven studeren en ontwikkelen. Daarvoor worden er opleidingen voorzien binnen TUI. Zo wordt er voor elk vliegtuigtype een cursus georganiseerd. Eens je deze cursus tot een goed einde hebt gebracht, krijg je hier ook een licentie voor. Daarnaast leer je ook tijdens onze job ontzettend veel bij doordat je zeer diverse defecten, maar ook onderhoudsreparaties in praktijk kan omzetten. Ik heb ook de indruk dat je bij TUI vaak een stuk sneller bijleert en kan doorgroeien, wat heel goed is voor jonge, leergierige mensen zoals ik.

Heb je ook een grote interesse in vliegtuigen?
Bekijk snel of er een openstaande vacature is!