Jorina

Customer Service Agent Airportbalie

Als WOW-ambassadrice probeer ik unieke, fantastische momenten te creëren. Ooit zei iemand tegen me dat dit het mooiste moment was uit zijn leven. Dat heeft me diep geraakt en zal ik nooit vergeten!

Hoe zou je je functie als medewerker luchthavenbalie kort omschrijven?

Onze job bestaat er in de TUI-smile te vertegenwoordigen. Wanneer mensen op de luchthaven aankomen, zien ze ons. Hun traject start bij ons en we begeleiden hen tot aan het vliegtuig. Onderweg helpen we hen waar we kunnen met allerlei problemen, vragen of wensen.

Kan je hier een voorbeeld van geven?

Vaak starten we met ‘queuing’. Dit betekent dat we mensen begeleiden en in de juiste rij plaatsen, de VIP-passagiers vormen bijvoorbeeld een andere rij. Een andere taak is het controleren van de hoeveelheid en grootte van handbagage aan de gate. Ook het assisteren van check-in tot boarding doen wij.

Wat is er zo leuk aan deze job?

Je ontmoet heel leuke mensen. De groep collega’s varieert vaak omwille van de shiften. Daardoor werk je bijna elke dag met andere mensen. Ik werk ook in andere luchthavens en krijg zo te maken met andere problemen en andere oplossingen. Ook de passagiers zorgen voor veel variatie. Soms lopen we eens een bekend persoon tegen het lijf. Maar wat ik het allerleukste vind, is dat ik mensen een fantastisch moment kan bezorgen.

Wat was het meest fantastische moment tot nu toe?

Ik ben WOW-ambassadrice, wat inhoudt dat ik WOW-momenten probeer te creëren voor klanten. Ik werd gevraagd om de laatste wens van een terminale patiënt te vervullen. Hij droomde er van om aan boord te mogen van een Dreamliner en er eens mee te rijden op de tarmac. We hebben er met ons team voor gezorgd dat dit mogelijk was. Nadien zei hij dat dit het mooiste moment was uit zijn leven. Dat heeft me diep geraakt en zal ik nooit vergeten.

Zijn er ook minder leuke kanten aan je functie?

Soms gaat er wel eens iets mis en kunnen we het onmogelijk op tijd oplossen. Het is heel pijnlijk wanneer de reis van klanten hierdoor in het water valt en wij machteloos moeten toe kijken. Gelukkig komt dit niet vaak voor en slagen we er meestal in om toch alles recht te trekken. Toen er in Zaventem een staking was bij de bagagepartner, werden medewerkers van TUI ingeschakeld om de bagage toch op het vliegtuig te krijgen zodat mensen met hun bagage naar hun bestemming konden vertrekken. Bij TUI vinden we meestal wel een oplossing en dat maakt ons zo uniek!

Zijn er nog redenen waarom TUI voor jou een goede werkgever is?

Er zijn zoveel redenen! Ik ben heel trots om bij TUI te mogen werken. Het is een heel mooi bedrijf met veel aandacht voor zowel klanten als medewerkers. We krijgen de kans om onvergetelijke momenten voor de klanten te creëren, maar er wordt ook steeds gezorgd dat wij in de beste omstandigheden kunnen werken.

Word jij onze volgende trotse medewerker?
Neem dan snel een kijkje tussen onze vacatures!