Ilse

Commercial Manager Overland

Ik hoop bij TUI mijn toerismecarrière te mogen afsluiten. Touroperating is wat ik altijd al heb gedaan en wat ik ook wil blijven doen. Binnen deze sector is TUI de enige in België op dergelijk internationaal niveau.

Wat houdt een job als Commercial Manager in?

Ik werk als commercial manager op de afdeling Product Overland, waar het aanbod autovakanties, skivakanties en citytrips wordt samengesteld. Kort samengevat ben ik de link tussen onze afdeling en de marketingafdeling. Op basis van verkoopcijfers en targets werk ik commerciële acties uit en plan met marketing de lancering ervan. Ik verzorg alle commerciële input m.b.t. onze productlijnen voor o.a. nieuwsbrieven en digitale marketingcampagnes. Ook bij samenwerkingen met externe partners (persgroepen, media,…) bekijk ik hoe we die kunnen invullen vanuit onze productafdeling. In algemene marketingcampagnes probeer ik ervoor te zorgen dat, naast Vliegvakanties, onze productlijnen voldoende in de kijker worden gezet.

Waarom vind jij deze job zo leuk?

Je kan in andere bedrijven een gelijkaardige job uitoefenen, maar ik heb het geluk de hele dag met vakantie te mogen bezig zijn. Bovendien is mijn job heel gevarieerd en krijg ik de kans om met diverse afdelingen binnen het bedrijf samen te werken. Af en toe moet ik voor het werk ook naar het buitenland reizen. Die afwisseling vind ik heel belangrijk. Ik zou niet kunnen aarden in een job waarvoor ik 8 uur per dag aan mijn bureau moet zitten. Vanuit mijn talenachtergrond vind ik het boeiend om met verschillende mensen te communiceren en vind ik een internationale werkomgeving heel belangrijk.

Wat zal je altijd bij blijven?

Dankzij mijn job bij TUI heb ik mooie plekken mogen ontdekken en unieke momenten mogen beleven. Zo was ik in Lapland voor een meeting, waar ik na het werk de kans kreeg om een testrit met een rallywagen op een sneeuwparcours af te leggen en een hele tocht met de sneeuwscooter te maken. Geweldig! Tijdens een beurs in Londen werd ik ooit uitgenodigd voor een diner tussen de wassen beelden bij Madame Tussauds. Dat zijn onvergetelijke belevenissen.

Wat hoop je voor de toekomst?

Ik hoop hier bij TUI mijn carrière in het toerisme te mogen afsluiten. Momenteel werk ik ruim 18 jaar binnen de organisatie en daarvoor heb ik ook altijd in de sector gewerkt. Touroperating is wat ik altijd al heb gedaan en wat ik ook wil blijven doen. Mijn huidige job is supergevarieerd en blijft interessant gezien de nieuwe marketingtrends en de digitale evolutie. Ik zie mezelf dit dus nog wel een tijdje doen. Daarenboven is TUI dé marktspeler in België en een internationale organisatie van dit kaliber biedt ook mogelijkheden naast mijn huidige functie.

Wil jij ook een carrière binnen toerisme?
Waag je kans en bekijk onze vacatures!