Eefje

Customer Analist

Naast goede bedrijfsresultaten behalen, draagt TUI ook bij aan maatschappelijke initiatieven. Via de TUI Care Foundation kunnen de medewerkers een steentje bijdragen. Ons team hielp in Kaapverdië met het vrijlaten van kleine schildpadjes in zee.

Wie ben je en wat doe je binnen TUI?

Ik ben Eefje en ging ruim twee jaar geleden aan de slag bij TUI als Customer Analist. Dit houdt in dat ik data van klanten analyseer en zo nieuwe inzichten verzamel. Op deze manier kunnen we de klant de reis van hun dromen aanbieden.

Hoe ziet het team waarin je werkt er uit?

Het team waartoe ik behoor is volledig BeNe. Dit betekent dat het team niet enkel bestaat uit Vlaamse en Nederlandse collega’s, maar ook mijn job is gericht op beide markten. Binnen dit team zijn we met zeven collega’s die een gelijkaardige functie uitoefenen. Daardoor kunnen we elkaar steeds bijstaan met raad en daad. We hebben echter wel elk onze eigen interesses die we kunnen ontplooien door projecten op te starten in lijn met wat ons het meeste ligt.

Kom je vaak in contact met andere afdelingen?

Omdat onze afdeling over heel veel data en inzichten beschikt, komen andere afdelingen vaak bij ons aankloppen. Wij helpen hen verder met de informatie die we hebben over de klant. Ik denk dat het analyseren van data de toekomst is en noodzakelijk wordt om in de huidige maatschappij te kunnen blijven groeien.

Wat vind jij de sterkte van TUI als werkgever?

Zowel TUI als mijn leidinggevende staan steeds open voor nieuwe ideeën. Je krijgt binnen de organisatie veel vrijheid om dingen uit te proberen die extra waarde kunnen toevoegen.

Lukt het om je privéleven te combineren met je job?

Ja, dit is geen enkel probleem. We krijgen de kans om van thuis te werken. Daarnaast werk ik in een systeem met flexibele uren. Dit betekent dat ik kan kiezen wanneer ik start. Als ik eens wat vroeger naar huis moet, is dit ook geen probleem. Bij TUI ligt de focus op wat je oplevert en niet op het aantal uren dat je aanwezig bent op kantoor.

Wat is de leukste ervaring die je dankzij TUI meegemaakt hebt?

TUI vindt het belangrijk om te investeren in de maatschappij. Dit doen ze onder andere met de TUI Care Foundation. Deze foundation steunt projecten op vakantiebestemmingen. Samen met enkele collega’s kreeg ik de kans om een project in Kaapverdië te bezoeken. Zo konden we met onze eigen ogen zien en mee beleven wat de TUI Care Foundation realiseert. We verzorgden samen met de lokale mensen de kleine schildpadjes en lieten deze vrij in de zee. Het was een fantastische ervaring en hartverwarmend om te zien dat mensen gemotiveerd zijn om de natuur te helpen.

Heb je ook interesse in een gelijkaardige functie?
Klik hier en ontdek de vacatures!