Demi

Stagiaire

Het aanbod aan stageplaatsen is heel groot. Bovendien krijg ik als stagiair heel veel mogelijkheden en kan je veel interessante dingen bijleren en meemaken.

Waarom koos je voor stage bij TUI?

Vanuit mijn opleiding Internationaal Ondernemen moet ik een stage lopen binnen een organisatie die actief is in meerdere landen. Ik dacht onmiddellijk aan TUI: een jong, groeiend, internationaal bedrijf dat veel kansen biedt aan de medewerkers, maar ook aan studenten. Het aanbod aan stageplaatsen is zeer groot. Vele afdelingen openen met plezier hun deuren voor enthousiaste stagiairs. Ikzelf maak deel uit van het Engineering and Maintenance-team.

Wat wordt er van jou als stagiaire verwacht?

Ik ondersteun het team voornamelijk met administratieve taken en zorg ik er voor dat alles overzichtelijk gedocumenteerd wordt. Excel is op de werkvloer een krachtig instrument en daar leer ik momenteel alles over. Daarnaast krijg ik ook de mogelijkheid om veel meetings en conferenties bij te wonen. Dit geeft mij als student ook wat meer voeling met hoe het er op de werkvloer aan toe gaat. Tot slot krijg ik ook best veel verantwoordelijkheden. Zo wordt er van mij verwacht dat ik bepaalde zaken zelf organiseer, waaronder een conferentie in Duitsland.

Werk je hierbij nauw samen met je team?

Ik werk inderdaad voornamelijk samen met de collega’s. Ze leggen me alles duidelijk uit en sturen bij waar nodig. Bovendien betrekken ze me ook in vergaderingen en vragen ze naar mijn mening. Ik vond dit in het begin niet zo eenvoudig. Maar na een aantal weken ging dit al vlotter omdat ik de afdeling en de taken steeds beter begin te kennen. Ook wanneer ik bijvoorbeeld een conferentie moet voorbereiden, zullen we altijd eerst samen bespreken om zo tot het beste resultaat te komen.

Wat vind je het leukste aan je stage?

Gezien mijn opleiding, wordt er ook veel aandacht besteedt aan het internationale aspect. Dit betekent dat ik mee mag naar het buitenland en andere locaties. Mijn uitvalsbasis is Zaventem, maar werk ik ook af en toe vanuit de kantoren of luchthaven in Nederland. Ik vind het heel leuk dat ik verschillende omgevingen leer kennen en dat ik niet op één plek ‘vast’ zit. Daarnaast is mijn stagebegeleider Engelstalig. Ook tijdens vergaderingen wordt er voornamelijk Engels gesproken. Dit is een uitstekende manier om mijn Engels te versterken.

Wat was je meest interessante stagedag?

Als stagiaire krijg ik hier heel veel mogelijkheden! Ik kreeg de kans om een meeting in Luton, Verenigd Koninkrijk, bij te wonen. Zo kon ik even ervaren hoe het is om voor je werk te moeten reizen. Dit is niet altijd even rooskleurig: ik moest namelijk om 4 uur ’s morgens de trein nemen. Ik kreeg er echter wel een zeer leerrijke dag voor in de plaats. Naast het bijwonen van de meeting, nam ik ook even een kijkje in de hangar waar men aan de vliegtuigen werkt en kreeg ik uitleg over wat er allemaal moet gebeuren voordat een vliegtuig veilig de lucht in gaat. Als kers op de taart mocht ik ook even piepen in de Dreamliner. Moe, maar voldaan kwam ik ’s avonds laat terug in België.

Is een stage binnen TUI ook iets voor jou?
Onze openstaande stageplaatsen vind je hier!