Ciel

Desktop Support Analyst

Wie krijgt niet graag eens een complimentje? De dankbaarheid van de collega’s die ik kan helpen, stel ik enorm op prijs!

Wat wordt er van jou verwacht?

Als medewerker Desktop Support ben ik het aanpreekpunt voor technische vragen rond computers. Collega’s kunnen bij mij terecht met allerlei problemen. Wanneer ik hen niet verder kan helpen, zal ik hen doorschakelen naar een persoon die dat wel kan. Zo zorgen we er voor dat elke medewerker binnen TUI zijn of haar functie kan uitvoeren zonder technische problemen.

Wat maakt jouw job zo boeiend?

Technologie staat niet stil. Om met deze veranderingen om te gaan, moet je je steeds bijscholen. Zo ontdek je steeds nieuwe dingen en leer je bij. Vanuit TUI heb je toegang tot verschillende opleidingen en zelfstudie-cursussen die er voor zorgen dat we onze vaardigheden kunnen verbeteren. Daarnaast krijgen we elke dag vraagstukjes voorgeschoteld die je moet zien op te lossen. Wanneer een probleem zich voor doet, gaan wij op zoek naar de oorzaak en een gepaste oplossing. De dankbaarheid die mensen uiten wanneer je hen geholpen hebt, stel ik enorm op prijs. Wanneer je je tijd en energie aan een probleem investeert, doet het deugd om een complimentje te krijgen. Er is appreciatie voor onze job en dat zorgt er voor dat ik elke dag met veel voldoening huiswaarts keer.

Hoe ervaar jij de initiatieven die TUI onderneemt om het engagement te verhogen?

Super! Zo wordt er onder andere maandelijks een ‘Cup of TUI’ georganiseerd. Met een kopje koffie en een knabbeltje in de hand krijgen we een update van het management over TUI en de sector zodat alle medewerkers op de hoogte zijn van wat er speelt binnen ons bedrijf. Dit toont dat het management geëngageerd wil zijn met de medewerkers. Ook mentaal welzijn op het werk is iets waar veel belang aan gehecht wordt. Leuk dat je werkgever hiermee bezig is!

Werk je uitsluitend in één kantoor?

Ik werk voornamelijk in het hoofdkantoor in Oostende, maar het gebeurt dat ik een probleem moet oplossen binnen de TUI-shops in de buurt. Hoewel we een heel leuk team hebben op het hoofdkantoor en ik hier heel graag werk, vind ik het ook fijn om af en toe eens in een andere omgeving te zijn. Dit breekt, als die er zou zijn, de dagelijkse routine wel.

Hoe ziet jouw work/life-balance er uit?

Ik denk dat deze perfect in balans is. Wij werken in een systeem met glijdende uren en een wisselende permanentie. Dit betekent dat wij soms eens vroeger starten om wat vroeger te stoppen en omgekeerd. Er is wel altijd iemand van ons team aanwezig om mensen verder te kunnen helpen. Doordat we op deze manier werken, hebben we een zekere vrijheid in onze werkuren, maar lijden anderen er niet onder. Daarnaast probeer ik ook om mijn werk niet mee naar huis te nemen en zorgen TUI en de collega’s voor een leuke werksfeer. Zo kunnen we ons werk op de beste mogelijke manier uitvoeren in de meest aangename omgeving. Van balans gesproken!

Hebben IT en computers voor jou ook geen geheimen?
Bekijk onze vacatures hier!