Akshay

Software Developer

Er wordt heel veel aandacht besteed aan de groei van de organisatie, maar evenzeer aan de individuele medewerkers. De begeleiding en betrokkenheid binnen TUI is enorm!

Wanneer ben je bij TUI gestart en hoe verliep de opstart?

In mei 2019 werd ik aangenomen als Software Developer. Ik werd heel warm onthaald en kreeg een zeer goede introductie. Binnen de dag werd ik als volwaardig teamlid beschouwd. Kort na mijn start kreeg ik reeds een belangrijk project toevertrouwd, hoewel ik nog geen ervaring had met het systeem. Dit is tot op de dag van vandaag nog steeds zo. Je krijgt hier veel vrijheid en verantwoordelijkheid.

Wat doe je allemaal als Software Developer?

Ik werk op de afdeling Business Intelligence. Eigenlijk komt het er op neer dat wij data uit verschillende bronsystemen verzamelen en deze netjes in een systeem plaatsen zodat anderen hier gemakkelijk informatie kunnen uithalen.

Kan je hier een voorbeeld van geven?

Het aantal gereserveerde stoelen of bezette kamers in een hotel is een vorm van data. Wanneer deze data van het ene systeem naar het andere moet overgezet worden, moeten hier andere dingen voor gebouwd worden. Wij proberen een gebruiksvriendelijk, efficiënt systeem te bouwen zodat andere medewerkers hier vlot mee aan de slag kunnen.

Wat onderscheidt TUI als werkgever?

Er wordt veel individuele aandacht besteed aan de mensen die hier werken. Niet enkel de organisatie zelf groeit, maar ook de medewerkers krijgen die kans. Ik kan mezelf ontwikkelen en nieuwe kennis vergaren. Mijn manager zal me ook steeds begeleiden en bijsturen zodat ik veel kan bijleren. Er wordt ook geluisterd naar onze voorkeuren en interesses. Zo mag je steeds aangeven wanneer je graag de verantwoordelijkheid over een project wilt. Binnen TUI ligt de focus op de goede uitvoering van werk, niet op diploma’s, ervaring, overuren… Daarnaast is het gevoel van inclusiviteit heel hoog. Medewerkers worden betrokken bij de organisatie en steeds op de hoogte gehouden van wat er speelt.

Hoe is het werken in een internationale omgeving?

Ikzelf vind het heel interessant om met andere teams in het buitenland te werken. We reizen af en toe naar andere kantoren in eigen land, maar ook buiten Nederland. Wij zitten vaak samen met mensen van andere afdelingen om hen verder te helpen omdat wij de link kunnen leggen tussen IT en de businesskant. Daarnaast werden we ook op groepsniveau over verschillende landen heen aan diverse projecten. Eens ter plaatse gaan is een leuke afwisseling ten opzichte van de online meetings.

Wil jij ook graag aan de slag bij TUI?
Bekijk snel onze openstaande vacatures!