Lisanne

Customer Service Agent & Specialist Curaçao

Je werkt hier als een hecht team dat voelt als familie. Doordat we zo’n toffe groep zijn, kunnen we onze ervaringen delen en steunen we elkaar. Op vrijdagnamiddag naborrelen op het strand is de perfecte afsluiter van een werkweek!

Hoe ziet een dag van een Customer Service Agent er uit?

Eigenlijk help je een hele dag mensen met van alles en nog wat. Dit kunnen reisagenten of particuliere klanten zijn. Via een kanaal dat je ’s morgens toegewezen krijgt, ga je hun vragen oplossen. Deze kanalen zijn: telefoon, chat en mail. Een aantal mogelijke situaties waarmee we te maken krijgen zijn bijvoorbeeld: nieuwe boekingen, een annulering, stoelreserveringen, bagage bijboeken, maar ook advies geven over een hotel… Die diversiteit is net heel interessant. Zelfs wanneer je meerdere keren de vraag krijgt om bagage bij te boeken, loopt dit anders. Je bent continu in contact met mensen waardoor geen enkel gesprek hetzelfde is.

Je zit op een bijzondere locatie, namelijk Curaçao. Hoe ervaar je dit?

Dat klopt. TUI heeft ook een kantoor in Curaçao, waar ik werk. Ons team is eigenlijk een verlengde van het team in Nederland. Wij werken dus ook nauw samen. Voordat ik aan de slag ging in Curaçao heb ik ook een opleiding gevolgd in Nederland. Daarnaast krijgen wij ook de kans om naar Nederland te gaan om te beleven hoe onze collega’s er werken. Maar toch zou ik Curaçao niet kunnen missen. Je werkt hier als een hecht team dat voelt als familie. Velen onder ons hebben een gelijkaardige ervaring opgebouwd: we zijn geëmigreerd, stonden allemaal voor een nieuwe, spannende uitdaging en we missen onze familie in Nederland ook soms. Maar doordat we zo’n toffe groep zijn, kunnen we onze ervaring delen en steunen we elkaar.

Een groot voordeel is ongetwijfeld ook de combinatie van zon, zee en strand?

Op vrijdagnamiddag gaan we vaak even naborrelen op het strand. Ook in België en Nederland nuttigen de collega’s samen eens een drankje, maar geef toe: onze locatie is toch nog aangenamer!

Naast je functie als Customer Service Agent, ben je ook Specialist. Wat houdt dit in?

Als Specialist verzorgen we meer specifieke opdrachten. Een voorbeeld is het verwerken van een overboeking. Eerst zoeken we een gepast alternatief. Daarna benaderen we de klant, informeren we hen en stellen we het alternatief voor. Meestal wordt het aanvaard, soms moeten we een andere oplossing zoeken waarmee de klant tevreden is. Ook boeken we zelf samengestelde pakketten die niet online op de website staan.

Hoe zorgt TUI er voor dat je jouw functie goed kan uitvoeren?

Er wordt voor gezorgd dat de medewerkers steeds goed geïnformeerd zijn. Als er bepaalde producten verdwijnen of toegevoegd worden, zal dit steeds met ons gecommuniceerd worden. We zitten ook vaak samen met de manager, die ons van belangrijke zaken op de hoogte stelt. TUI organiseert ook diverse opleidingen. Als er bijvoorbeeld een cursus ‘commercieel worden’ is, dan krijgen wij de mogelijkheid om dit bij te wonen. Dergelijke informatie is heel belangrijk om onze job uit te oefenen.

Zelf ook zin in een gelijkaardige job?
Bekijk snel onze vacaturepagina!